<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32846" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Храните с изт...

Какво показа проверката на РИОСВ след нашия сигнал – вижте във видеото 

08 Ноември 2018
0 5125

Оказа се , че кошмарната картина на нерегламентираното сметище край сръбската граница може да помогне на общинарите от Годеч да спечелят европроект за рекултивацията му. Дани  Йорданов  се  намира вече в кабинета на инж. Ирена Петкова, директор на Регионална инспекция по околната среда и водите в София.

 

ТОНОВЕ БОКЛУК СЕ ИЗСИПВАТ БЕЗКОНТРОЛНО БЛИЗО ДО ГРАД ГОДЕЧ

 

Г-жа. Петкова твърди, че общинското сметище в община Годеч е закрито със заповед през март месец 2013 , защото не отговаря на изискванията за експлоатацията и изграждането на депа. От инспекцията  извършват периодични планови проверки, последната, от които е била през март 2018. В същото време екипът на Господарите, показва записа, на който общинска кола изсипва тонове боклук.

 

ОБЩИНСКА КОЛА ТРУПА БОКЛУКА НА ГОДЕЧ КРАЙ ГРАНИЦАТА, КМЕТЪТ: "НИЩО НЕ ЗНАМ"

 

След репортажа е извършена проверка в село Разбоище, при която се установи, че сметището вече е „запръстено” и почистено от установените отпадъци .Очевидно кметът на Годеч- Радослав Асенов се е задействал след посещението на екипа ни и има вече видими резултати. В прилежащите участъци се установени  локални замърсявания , за които са предприети административно наказателни мерки.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции