<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=91283" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: УЕФА задължи ...

Кандидатът за собственик на “Левски”: Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако това е шега? (видео)

10 Юни 2021
0 2501

Кандидатът за собственик на “Левски” Джоузеф Диксън представи идеите си за развитие на клуба в отсъствието на настоящия мажоритарен собственик на клуба Наско Сираков.

Припомняме, че на 24 май – в деня, в който сините честваха 107-ата годишнина от създаването на клуба, Сираков обяви, че се водят разговори за смяна на собствеността. Той посочи, че става въпрос за англичанин, който е без политически обвързаности и чийто бизнес е базиран в Ню Йорк.

“Левски” с нов собственик. Той е англичанин и има грандиозни планове

Кандидатът за собственик на &#8220;Левски&#8221;: Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако това е шега? (видео)

“Знам, че има особен интерес към ситуацията. Искам да успокоя опасенията на тази пресконференция. Това е най-голямата спортна марка в България. Този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства в нов стадион и търговски център. Гледам на инвестицията като дългосрочна и клубът сам да се издържа. Дали аз ще съм собственик, или не – трябва това да стане. Не представлявам никого”, каза 31-годишният бизнесмен.

Той добави още: “Имал съм успешни проекти в САЩ. Партньори са готови да ме подкрепят в тази инвестиция. Трябва “Левски” да се самоиздържа. Клубът има предоставена банкова документация, за да се придвижим напред. Никой не дава така 250 милиона. В момента всичко е готово. Остават формалности. Това казват адвокатите ми. Акциите ще бъдат на името на българско дружество. Ще бъдат контролирани от моя фирма в САЩ. Господин Сираков ще остане президент на клуба.”

По думите на Диксън, Станимир Стоилов е първи избор за треньор, сега се водят преговори с него.

Кандидатът за собственик на &#8220;Левски&#8221;: Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако това е шега? (видео)

“Благо Георгиев ми каза, че Левски е най-големият клуб в България, с най-много фенове. Футболният клуб има доказателства за средствата, които ще бъдат инвестирани. Но няма да разкрия всички имена на моите партньори. Не искам да рискувам и да разваля отношенията с моите колеги. Благо го познавам от доста време. Той ми подаде ръка тук. Много е важна историята на Левски. Благо е родолюбец и се грижи за имиджа на България. Той ще играе важна роля в бъдещето на “Левски”, добави англичанинът.

Кандидатът за собственик на тима каза още: “Имена не казвам. Шеговито ли ви звучи всичко това? Защо тогава съм тук? Взимам клуб на ръба на фалита! Какво правя тук, ако е шега?”

Видео: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции