<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=99773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев и...

Карадайъ нападна Румен Радев от трибуната на Народното събрание

15 Септември 2021
0 1691

В декларация от парламентарната трибуна председателя на ДПС Мустафа Карадайъ обвини Румен Радев, че руши държавността и демокрацията, съобщава Dir.bg.

Карадайъ нападна Румен Радев от трибуната на Народното събрание

“Последните месеци сме свидетели на нарушение на Конституцията – от президент и Народното събрание. Президентът зачеркна законността с назначението на министър. Въпреки различията, нещо трябва да ни обединява”.

“Намери се президент, който реши, че Конституцията и законите нямат значение. Или се е самозабравил или прокарва идеята за президентска република. Искаме да му кажем, че руши демокрацията”, констатира той от трибуната.

Карадайъ нападна Румен Радев от трибуната на Народното събрание

Лидерът на Движението за права и свободи също призова гражданите да не се страхуват от един министър и един полицай, когато не са нарушили с нищо закона, визирайки вътрешния министър Бойко Рашков.

“Няма да позволим някой случайно попаднал в политиката да руши това, което е градено.”

“Репресиите са инструмент на слабите управления. Заради популизма гражданите ще понесат всички негативи на кризата и от бедни да стават по-бедни”, предупреди Карадайъ.

“Нека отговорно направим своя избор за силна и просперираща България, нека променим модела ГЕРБ, но не с по-лоша версия на модела”, призова той предизборно.

По-рано в кулоарите Мустафа Карадайъ коментира пред медиите, че ДПС няма никакви притеснения от нова формация около служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции