<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=99487" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Рашков ...

КАТ вече не се крие в храстите. Какво постигна заповедта на Бойко Рашков?

13 Септември 2021
0 667

Миналата седмица, в отговор на въпрос на депутат от “Демократична България”, стана ясно, че Бойко Рашков е наредил на служителите на Пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата.

КАТ вече не се крие в храстите. Какво постигна заповедта на Бойко Рашков?

Бойко Рашков е забранил на пътните полицаи да се крият при акции

Пред Клуб Z Румен Миланов, дългогодишен шеф на КАТ, отчасти подкрепи заповедта на вътрешния министър:

“Не би било редно полицаите да се крият по храстите. Техническите средства за контрол би трябвало да се разполагат на места с концентрация на произшествия, както и там, където има опасности при превишаване на скоростта.”

КАТ вече не се крие в храстите. Какво постигна заповедта на Бойко Рашков?
Снимка: БулФото

Той допълни обаче че, ако технически средства разполагат видимо шофьорите ще намалят скоростта само в даден участък, като последствие отново ще увеличат скоростта: “В този въпрос трябва да бъде намерен баланс”, казва още.

Миланов беше категоричен, че не трябва да се правят ненужни и безпричинни проверки. „Това понякога е свързано и с някои мини корупционни практики.”

Експертът коментира още, че заповедта на Бойко Рашков всъщност е в духа на Инструкция за пътен контрол, която не е нещо ново, а съществува от години. Но все пак допълни, че това е и правилно отношение към гражданите, и е в духа на законност.

Директорът на полицията в Пловдив е дисциплинарно уволнен от Бойко Рашков

От думите на Рашков в петък стана ясно, че служебните автомобили на полицията също трябва да бъдат видими, като превозни средства и граждани трябва да бъдат спирани само в предвидените от закона случаи.

Източник: Клуб Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции