<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=78794" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев р...

Ким Чен Ун е разпоредил екзекуции на двамa висши служители в пристъп на нерви заради Covid-19

27 Ноември 2020
0 3560

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е разпоредил да бъдат екзекутирани най-малко двама души, забранил е риболова в морето и е затворил столицата Пхенян в неистови усилия за защита срещу коронавируса и неговите икономически щети, предаде Асошиейтед прес, цитирана от ClubZ.

Агенцията се позова на доклад на южнокорейското разузнаване пред депутатите в парламента в Сеул.

Бивш гимнастик от Северна Корея прескочи гранична ограда и влезе в Южна

Севернокорейските власти са екзекутирали високопоставен банков служител в Пхенян миналия месец, след като го обвинили за падащия валутен курс. Екзекутиран е и друг ключов служител за нарушаване на правителствените разпоредби, ограничаващи стоките, внесени от чужбина. Не се споменават имената на двамата.

Депутат е цитирал службата, че Ким проявява „прекомерен гняв“ и предприема „ирационални мерки“ по отношение на пандемията и нейното икономическо въздействие.

Ким Чен Ун е разпоредил екзекуции на двамa висши служители в пристъп на нерви заради Covid-19

Ким също нареди на севернокорейските дипломати в чужбина да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да провокират Съединените щати, тъй като се притеснява от възможния нов подход на новоизбрания президент Джо Байдън към Северна Корея, са заявили южнокорейски депутати след брифинг на Националната разузнавателна служба.

Властта в страната е забранила риболова и производството на сол в морето, за да предотврати заразяването на морската вода с вируса, съобщава службата от депутатите.

Ким Чен Ун е разпоредил екзекуции на двамa висши служители в пристъп на нерви заради Covid-19

Ким Чен Ун се разплака по време на парад и призна провала си в ръководенето на страната

Пхенян и северната провинция Джангганг са поставени отскоро под блокада заради коронавируса. По-рано този месец властите са блокирали и други райони, където са установили, че са внесени непозволени стоки.

Северна Корея също направила и неуспешен опит да хакне базите данни на поне една южнокорейска фармацевтична компания, която се опитва да разработи коронавирусна ваксина, е докладвала още службата.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции