<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64386" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ген. Мутафчий...

Китайският град Шулан е поставен под карантина като на Ухан след нови случаи на Covid-19

19 Май 2020
0 8111

Китайските власти са запечатали североизточния град Шулан, Китай, в който живеят около 700 000 души, пише Guardian. Наложените мерки са подобни на тези, които бяха въведени в „родината“ на коронавируса – Ухан. А причината за това са нови случаи на Covid-19.

Всички жилищни комплекси в града са затворени, а само по един човек от всяко домакинство може да излиза, при това само, ако е наистина необходимо.

Браян Адамс обвини Китай за коронавируса и консумирането на месо от прилепи в яростен пост (видео и снимки)

Миналата седмица Шулан беше класифициран като град с висок риск след появата на куп случаи, свързани със заразена жена, която не е пътувала наскоро и не е била контактна с болни. В отговор властите разпоредиха временно затваряне на заведения, институции, училища и градски транспорт.

Китайският град Шулан е поставен под карантина като на Ухан след нови случаи на Covid-19

Тази седмица обаче ограниченията бяха увеличени допълнително, а China Daily посочи града като „най-новата точка на пандемията в страната“. Изданието твърди, че стотици хора са под карантина и животът може да не се върне към нормалното още седмици.

Във вторник друг близък град въведе защитни мерки.

Втори милионен китайски град е поставен под карантина заради нови случаи на Covid-19 (видео и снимки)

Властите на провинция Джилин заявиха, че поради „тежките обстоятелства“ на епидемията в районите около град Джаохе, общественият транспорт вътре в града и между града и съседните населени места ще бъде спрян до по-нататъшно нареждане. Най-малко 34 души са били диагностицирани с Covid-19 в провинция Джилин през изминалата седмица.

Междувременно Пекин сигнализира, че може да облекчи някои гранични ограничения, тъй като се подготвя за старта в четвъртък на забавения годишен конгрес на Комунистическата партия, известен още като „Двете сесии“.

Източник: Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции