<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=98332" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стойчо Кацар...

Кметът, захапал със зъби златния медал на японска състезателка, се разболя от Covid-19

03 Септември 2021
0 926

Кметът на японския град Нагоя, който стана медийна знаменитост, затова че изпробва със зъби качествата на златния медал на местна олимпийска шампионка, обяви, че е положителен за Covid-19, предава Japan Times.

Такаши Кавамура узнал това в резултат на тест за полимеразна верижна реакция, който си направил, след като 30-годишната му секретарка дала положителен тест за Covid-19 в края на август. Кавамура е завършил втория цикъл на ваксиниране още през юли.

Кметът, захапал със зъби златния медал на японска състезателка, се разболя от Covid-19

Златната медалистка по софтбол на игрите в Токио бе посрещната с ексцентрично въодушевление от кмета на града ѝ, който захапа отличието, сякаш за да провери стойността на изработката му.

Смениха медала на японска шампионка, след като кмет захапа олимпийското ѝ злато (видео)

От Международния олимпийски комитет реагираха, след като в социалните мрежи се появи видео от срещата между кмета на Нагоя – Такаши Кавамура, и шампионката от националния тим на Япония Миу Гото.

Стотици възмутени фенове заявиха, че кметът е действал безразсъдно и е пренебрегнал всички мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус.

Кметът, захапал със зъби златния медал на японска състезателка, се разболя от Covid-19

Властите в Нагоя уточняват, че той е асимптоматичен случай и не е показал никакви признаци на заболяването. В изявление до медиите кметът заяви

“Коронавирусът поразява с невиждана ярост, но всички ние ще работим заедно, за да гарантираме, че няма да има прекъсвания в управлението на града.”

Източник: Japan Times

Видео: CBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции