<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учени създад...

Колите на Tesla скоро ще могат да разговарят с пешеходците (видео)

14 Януари 2020
0 3349

Илон Мъск заяви, че колите на Tesla „скоро“ ще могат да разговарят с пешеходци.

 

В туитър публикация, с който той обяви новата функционалност, изпълнителният директор сподели кратък клип на говорещ Tesla Model 3.

 

„Не стойте втренчени, качете се!“, "казва" колата.

 

В своя туит Мъск сподели, че Тесла скоро ще може може да говори с хората "ако искат" и че това е съвсем реално.

 

Вече знаехме, че Tesla e започнала да добавя външни високоговорители към автомобилите си, за да спазва новите правила за безопасност, които изискват електрическите автомобили да произвеждат изкуствен шум.

 

ИЛОН МЪСК ПРЕДЛОЖИ ЗВУЦИ ЗА АВТОМОБИЛИТЕ "TESLA": OТ БЛЕЕНЕ НА КОЗА ДО УДАР НА КОКОСОВИ ОРЕХИ

 

Сега изглежда обаче, че тези говорители могат да се използват за много повече от вграден фонов звук. В последваща публикация Мъск посочи, че новообявената функционалност може да работи със съществуващата алармена система на колата, която вече използва вътрешната звукова система, за да възпира крадците.

 

ВИЖТЕ КАКБАНДИТИ КРАДАТ TESLA МОДЕЛ S (ВИДЕО)

 

Конкретното аудио съобщение, възпроизведено в клипа, има предвид основния план на Мъск всички автомобили на Tesla да работят като автономни таксита, печелейки пари за собствениците си, когато не ги карат.

 

В автономен режим, без шофьор, който да кани пътници в таксито, самата кола може да бъде оставена да казва на хората да „влязат“.

 

В публикацията си Мъск твърди, че може да очакваме скоро новата функционалност, но има известни съмнения относно това, тъй като изпълнителният директор каза, че „персонализираните звуци“ на Tesla идват „скоро“ още през октомври. Също така все още чакаме да видим завършено автономно пътуване от Лос Анджелис до Ню Йорк, което беше обещано да стане още през 2016 г.

 

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции