<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=99209" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брюксел замр...

Кралица Елизабет подкрепя движението Black Lives Matter

10 Септември 2021
0 116

Кралица Елизабет II и кралското семейство подкрепят движението срещу расизма Black Lives Matter (BLM), заяви Кен Олиса, представител на Нейно Величество.

Кралица Елизабет подкрепя движението Black Lives Matter

Пред телевизия Channel 4 Олиса, първият чернокож на този пост, каза, че това е “гореща тема за разговор” в кралското семейство.

Попитан дали Бъкингамският дворец подкрепя “Black Lives Matter “, Олиса заяви: “Отговорът е да, напълно”.

Кралица Елизабет подкрепя движението Black Lives Matter

В интервюто той допълва, че членовете на кралското семейство са дълбоко загрижени относно позицията на страната им по темата за расизма.

Привилегиите на Кралица Елизабет II, които ние нямаме

“Обсъждал съм с кралското семейство целия този проблем с дискриминацията на расова основа, особено през последните 12 месеца след инцидента с Джордж Флойд”.

“Въпросът е какво повече можем да направим, за да накараме обществото да премахне тези бариери.”, каза още той.

Отношението на кралското семейство към чернокожите напоследък беше в центъра на вниманието след обвиненията в расизъм от принц Хари и съпругата му Меган.

В интервю пред Опра Уинфри двамата съобщиха, че преди раждането на сина им неназован член на кралското семейство е изказал пред тях тревогите си относно това какъв ще бъде цветът на кожата на Арчи.

Кралица Елизабет подкрепя движението Black Lives Matter

Тези твърдения предизвикаха вълна от противоречиви реакции, по- големият брат на Хари – принц Уилям отрече това да е вярно с думите: “Изобщо не сме расистко семейство”

Кралица Елизабет може да съди внука си Хари


Разследване на Guardian по отношение на дискриминацията в кралския двор разкри, че преди десетилетия дворецът е използвал парламентарна процедура, известна като „съгласието на кралицата“, за дa се освободи от законодателството на Обединеното кралство, което забранява дискриминацията на работното място, и назначаването на хора въз основа на тяхната етническа принадлежност.


Докладът за суверенния грант разкрива за първи път, че делът на служителите от етническите малцинства в кралското домакинство е 8,5% – с цел да се увеличи 10% до края на 2022 г. Според преброяване от 2011 г. 14% от населението на Англия и Уелс са от етническо малцинство, докато в Шотландия цифрата е 4%.

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции