<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63554" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Семейство Си...

Куче-робот бди за спазване на социална дистанция в парковете на Сингапур (видео и снимки)

08 Май 2020
0 1607

Кучета-роботи бяха включени в усилията за спазване на мерките за социално дистанциране заради Covid-19 в Сингапур, пише TheVerge.

Куче-робот бди за спазване на социална дистанция в парковете на Сингапур (видео и снимки)

Общинските власти в града използват четириногия робот Spot на Boston Dynamics, за да напомнят на посетителите на парка да пазят безопасно разстояние един от друг. От петък Spot ще патрулира из градския парк Бишан-Анг Мо Кио като част от двуседмичен експеримент, целящ „да напомня на посетителите на парка да спазват мерките за безопасно разстояние“.

Кучета роботи помагат на полицията в САЩ (видео и снимки)

Роботът, който е снабден с камери за проследяване на броя посетители в парка, няма да бъде използван за събиране на лични данни, твърдят от Общинският съвет за парковете. Той ще бъде управляван дистанционно, но притежава и собствени сензори за предотвратяване на сблъсъци с препятствия и движещи се обекти. От общината твърдят, че могат да се ползват от робота на пълен работен ден.

Тайната на Сингапур: Как там се справиха с коронавируса

Опасността от заразата позволи на много компании производители да разгърнат възможностите си и да приложат разработките си в нови, неочаквани области, като например здравните грижи в болниците.

Източник: TheVerge

Видео: The Straits Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Kostov

    13 Май 2020

    Ще го взривя да ви кажа,това е недопустимо вече.Първо ни подготвят с филмите в които има роботи сега наистина се вижда как роботи ще ни пазят.Или по-скоро си ставаме затворници с пазачи роботи тип-"Полицай"...Вие как мислите?Аз съм напълно против!

Реакции