<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=65361" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хипстъри пла...

Маймуни откраднаха положителни проби за коронавирус след като нападнаха лаборант (видео)

30 Май 2020
0 2392

Банда маймуни нападнала лаборант и избягала с проби за коронавирус, пише The Independent.

Твърди се, че животните са се насочили към служителя, докато той е минавал през кампуса на медицинския колеж в Мератх, щата Утар Прадеш, Индия.

Приматите успели да извади кръвните проби на четирима пациенти, които са тествани положително за Covid-19. След това животните избягали.

Маймуни откраднаха положителни проби за коронавирус след като нападнаха лаборант (видео)

Видеокадри, споделени в Twitter, показват маймуна, седнала на дърво и държаща това, което изглежда е една от откраднатите проби. Вижда се също как животното изпуска на земята нещо, което изглежда като бяла ръкавица за еднократна употреба, а след това дъвче друго нещо.

Властите в Индия заявиха, че не е известно дали маймуните са разлели кръвните проби. Хората, живеещи в близост до кампуса, се опасяват, че вирусът може да се разпространи в близките жилищни райони.

Смята се, че вирусът е предаден от животни на хора на пазара за диви животни в китайския град Ухан в края на миналата година. А досега Индия е имала 165 799 случая на заразяване коронавирус и 4706 смъртни случая.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции