<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57112" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Мартеница “срещу” коронавируса се появи по сергиите (снимка+коментарът на “Господарите”)

01 Март 2020
0 1854

Коментарът на Господарите:

 

След като в социалните мрежи от седмици се разпространяват множество съвети как да се предпазваме от новия коварен вирус с ракия и туршия, сега българинът явно се е обърнал към още един “традиционен” начин за справяне със световната епидемия, ударила дори в по-голяма степен психическото, отколкото физическото здраве на хората.

 

Мартеницата-амулет, която виждате, е заснета и пусната от потребител във фейсбук вчера, и доби такава популярност, че нищо чудно днес най-задавания въпрос по сергиите да бъде: “Имате ли мартеница срещу коронавирус?”

 

И какво се учудваме, след като само преди няколко дни ви показахме как от национален ефир психоложка се опитваше да ни убеди, че един от методите за справяне със страха ни от настъпващата пандемия е да носим на ръката си червен конец (припомнете си случая от видеото горе). На винаги находчивите продавачи на мартеници им е останало просто да добавят към него и бял, и да изпишат смразяващата кръвта дума на дървена плочка, която да закачат за продукта си.  

 

ПСИХОЛОЖКА “СЪВЕТВА” ОТ ЕФИРА: СРЕЩУ КОРОНАВИРУС НОСЕТЕ АМУЛЕТИ (ВИДЕО)

 

Представяме си как рекламират стоката си: “Насам, народе! Само при нас има лек срещу COVID-19! Сто процента ефективна мартеница срещу коронавирус! Никоя карантина не е по-сигурна от предпазване от новата болест от белия и червения конец! Не се блъскайте, ще има за всички!”

 

 

Мартеница &#8220;срещу&#8221; коронавируса се появи по сергиите (снимка+коментарът на &#8220;Господарите&#8221;)

Photo by: Alexander Kostov

 

 

И така, докато множество световни и родни медии се надпреварват да разпространяват паниката от “страшна пандемия”, която завладява света, българският предприемач изпревари американските и китайските учени, и вече изобрети средство за предпазване от “чумата на 2020-та година”. Пак натрихме носовете на чужденците! С по една греяна ракия и една мартеница на ръката, нас вируси не ни ловят, пък били те и корона!

 

…ПОДГОТВЕНИ ЛИ СМЕ ВСЪЩНОСТ ЗА ВИРУСА? (ВИДЕО)

 

Ние от екипа на “Господарите” използваме случая да ви пожелаем Честита Баба Марта! Бъдете здрави, весели и засмени, вържете си по една мартеничка, но не се връзвайте на масови психози, като тази, която масираното разпространяване на всякаква дезинформация и преувеличаването на факти направи твърде лесно по социални мрежи и всевъзможни медии.

 

И не забравяйте – няма нищо по-страшно от самия страх! 

 

 

Коментарът на Господарите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции