<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58418" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възрастни хо...

Масови оставки във Втора градска болница (видео и снимки)

17 Март 2020
0 2253

Лекари, сестри и санитари във Втора градска болница в София масово са подали оставките си, предава БТВ.

Втора градска болница в София става инфекциозна

От неделя лечебното заведение се реорганизира в инфекциозна болница като резерв за прием на пациенти, заразени с коронавирус в столицата. То се преструктурира със заповед на здравния министър.

Масови оставки във Втора градска болница (видео и снимки)

Неофициално 300 медици са подали молби за напускане – над 90%.

“Две седмици липсва информация какво ще се случи с болницата и с лечението на болни. Хора с 40 години стаж плачат и подават оставки“, каза д-р Георги Тодоров, завеждащ интензивното отделение.

По думите му във Втора градска болница няма подготвени специалисти за лечение на болни с тежка дихателна недостатъчност, няма осигурена апаратура и предпазни облекла за медиците.

Мъж пусна шокиращи кадри от болницата в Дупница, показващи мизерни условия (видео и снимки)

Повечето лекари в болницата са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова смятат, че работата с болни от коронавирус би била опасна за тях.

По информация на директора на лечебното заведение д-р Стефан Узунов молба за напускане са подали 85 души, но 250 остават. Той уточни, че не знае дали няма да бъдат подадени още оставки.

Масови оставки във Втора градска болница (видео и снимки)

Представители на Българския лекарски съюз (БЛС) тази сутрин са в лечебното заведение, за да преговарят с медиците. В болницата пристигна и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Масови оставки във Втора градска болница (видео и снимки)

След срещата между персонала на болницата и кмета стана ясно, че към момента болницата има готовност да работи само едно отделение, което да приеме до 10 пациенти с коронавирус. Тепърва ще се водят разговори как ще се преструктурира болницата.

Източник: БТВ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции