<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=64917" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водно колело ...

Мебелна борса завлича десетки клиенти (РЕПОРТАЖ)

25 Май 2020
0 8201

Скъпи приятели, многократно в Господарите сме ви представяли некоректни търговци, а днес ще ви запозннаем с поредния такъв случай на особена наглост.

Към нас се обърнаха клиенти на мебелна борса „Никеа“ – Пловдив. Във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова засегнати от различни краища на страната споделиха, че в продължение на месеци чакат мебели на стойност от 150 до над 3000 лв. да им бъдат доставени или сумите да им бъдат върнати. Във Фейсбук вместо рекламна страница откриваме цяла страница „Мебелна борса Никеа – избягвайте“, в която своите негативни преживявания с компанията са споделили още много потребители.

Схемата, по която борсата действа е следната: След поръчка не изпълняват срока на доставка на мебелите. В последствие, когато клиент поиска да му бъде върната дължимата сума, го уверяват, че това ще стане в рамките на законовия срок от 14 дни. Клиентите предоставят банкова сметка, а в последствие комуникацията с търговеца просто прекъсва. Ако случайно клиентите успеят да се свържат с негови представители, те получават главно лъжливи обещания. И така в продължение на месеци – поръчки от миналата година и началото на тази все още са с такъв статус.

Повечето от засегнатите споделиха, че нямат отговор и на жалбите, отправени до Комисията за защита на потребителите. Някои от измамените са се обърнали и към съда. В официално становище до “Господарите” от Комисията за защита на потребителите ни уведомиха, че при тях от началото на 2018 година насам са постъпили 129 жалби и сигнали срещу некоректния търговец. Санкцията в тези случаи е от 500 до 3000 лв.

До момента не успяхме да се свържем с представители на мебелна борса „Никеа“ за коментар по този случай. Призоваваме ги да върнат парите на всички засегнати – във време на финансови изпитания за хиляди българи е грозно да се възползват от средствата на клиентите и да не изпълняват нито поръчките, нито обещанията да върнат дължимите суми!

Скъпи приятели, внимавайте, когато си поръчвате стоки особено онлайн – може да ви дебнат неочаквани капани. Ако станете свидетели или жертви на подобни злоупотреби, не се колебайте да ни сигнализирате!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Димитрийка Димитрова

    25 Юни 2020

    Здравейте. Тъй като схемата на този измамник продължава искам да попитам дали има колективно гражданско дело да се включа и аз. Моята поръчка е от 01.06.202.т

Покажи всички Скрий

Реакции