<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63373" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 53 са новите з...

Медикаментът хлорохин за пациенти с Covid-19 започва да се доставя в цялата страна (видео)

07 Май 2020
0 1743

“Фирмата “Бул Био” вече има възможност за дистрибуция и лекарството хлорохин и още днес то ще бъде разнесено из цялата страна”, съобщи проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, цитиран от Нова тв.

Днес на посещение там бяха премиерът Бойко Борисов, началникът на Националния оперативен щан ген.-майор Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Ветеринари предупредиха, че истерично се изкупува токсично лекарство против краста, за което се появи информация, че лекува COVID-19

От посещението стана ясно, че запасите от хлорохин в момента са достатъчни за лечението на 2500 пациенти. Това количество, заедно с даренията към Министерството на здравеопазването, ще стигне за лечение на 20 000 пациенти с COVID-19. 

По думите на ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб, каза, че успехът е безспорен.

Тръмп с опасно предложение: хората да се инжектират с дезинфектант срещу Covid-19

„Тъй като не се вижда ясен хоризонт на приключване на тази пандемия, това ни дава възможност за още по-голяма самостоятелност в страната, за да се справим с този проблем. Както и със защитните облекла и всички останали неща, които се направиха“, посочи той.

Източник: Нова тв

Видео: Фейсбук – Бойко Борисов

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции