<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62168" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видео показв...

Младежът, причинил смъртта на Милен Цветков, е син на шефката на “Винпром Карнобат”

20 Април 2020
0 23817

Тежката катастрофа, при която снощи загина Милен Цветков, е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова, според информация на Нова телевизия.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа в София

Самата тя е отказала коментар за случилото се. Заявила е единствено: „Нищо не мога да потвърдя”.

Младежът, причинил смъртта на Милен Цветков,  е син на шефката на &#8220;Винпром Карнобат&#8221;

Трагичният инцидент стана навръх Великден на кръстовище на столичния булевард “Черни връх”. Журналистът спира на червен светофар. В този момент в автомобила му отзад се врязва колата на 22-годишния Кристиан Николов. Ударът е толкова силен, че джипът на Цветков изхвърча 20 метра навътре в кръстовището. Младият шофьор, предизвикал инцидента, се оказва с положителна проба за канабис и амфетамин.

Шофьорът, убил Милен Цветков, е с положителен тест за амфетамини и канабис (видео)

Спешните медици, пристигнали на мястото, установяват, че журналистът все още има пулс. Линейката тръгва към „Пирогов”, но на път за болницата Милен Цветков издъхва.

Водачът, предизвикал катастрофата, е от София. Той притежава свидетелство за управление на МПС от 2016 г.

Младежът, причинил смъртта на Милен Цветков,  е син на шефката на &#8220;Винпром Карнобат&#8221;

След фаталната катастрофа мъжът е задържан за 24 часа, взета му е и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно производство. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелативната и Върховната прокуратури. Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72 часа на ареста на шофьора, предизвикал инцидента.

Вероятно във вторник или сряда от Софийския градски съд ще бъде поискан и постоянен арест на Кристиан Николов. Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача.

Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

Видео показва как автомобилът, убил Милен Цветков, преминава на червено в друга ситуация

А веднага след катастрофата вчера в социалните мрежи се появи видео как същият автомобил и друг път е нарушавал правилата за движение, като преминава на червено през натовареното кръстовище на бул. “Черни връх” и бул. “България” в столицата. Можете да видите нарушението във видеото горе.

Източник: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции