<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24711" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Морето замръзна, в Морската градина на Бургас карат ски

12 Януари 2017
0 11951

Не се вижда често такава картина, но… морето край Бургас замръзна. Рядкото явление може да се наблюдава до Морската гара, пристанището в Сарафово, както и около Черноморец.

 

 

Леденото покритие се увеличава, поради трайно ниските температури, но не е препоръчително да се изпробва неговата устойчивост. Корабът "Анастасия", който води туристи през лятото до остров Св. Анастасия, също е скован от студ и лед и наподобява ледена скулптура.

 

Да замръзне морето се е случвало отдавна- през далечните 1954 г. и 1929 г. Ледът тогава е достигал до 15 см., а по-смелите са се разхождали спокойно по него. Стари бургазлии разказват, че някой са се возели и на каруци и файтони по замръзналото море.

 

В днешно време, по-младите се радват на снега, който рядко се натрупва в морския град. На няколко места в Бургас вече активно се карат ски и сноуборд. Последният пример е в района на Морската градина, където хората вече се спускат по „ски писта Моста“.

 

Бургазлии се шегуваха в сутрешните часове, че ски трябва да бъдат раздадени и за централните пешеходни улици в града, които не бяха почистени във времето, когато хората тръгват за работа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции