<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59863" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мутафчийски: Не сме започнали още със сериозната епидемия!

28 Март 2020
0 4093

Въпреки че заболеваемостта от коронавирус и жертвите у нас се увеличават през последните дни, Националният оперативен щаб не смята, че сериозната епидемия изобщо е започнала. Това стана ясно от думите на председателя му ген. Венцислав Мутафчийски. Той обясни, че нито е достигнато т.нар. „плато“ на заразата, нито нейния пик.

Трета жертва на коронавируса за днес, починалите станаха общо шестима

„Не сме започнали още, никакво плато, никакъв пик, наистина се удържа положението, най-вероятно карантината дава своите резултати, но няма такъв бум както в другите държави, това не значи, че отиваме към преодоляване на кризата, единственото успокояващо е, че нямаме смъртност“, заяви Мутафчийски.

Той за пореден път разкритикува неспазването на забраната за излизане. Ген. Мутафчийски припомни, че заразата се разраства и в Европа, и в САЩ.

Във Варна глобяват по 5000 лв. за разходки в Морската градина

„Най-вероятно ще ни сполети това, което сполетя и тези държави. На този фон нашите хора се разхождат по улиците“, заяви той.

Към момента регистрираните смъртни случаи в България са шест. Потвърдени са 331 случая на заразяване. Осем души са в критично състояние.

Снимка: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции