<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=85930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Владимир Пут...

Навални от затвора: Сякаш се снимам в руски римейк на “Междузвездни войни”

23 Март 2021
0 547

„В този момент си представям, че снимам руски римейк на „Междузвездни войни“, написа в Instagram опозиционният лидер Алексей Навални от една от най-строгите наказателни колонии в Русия – ИК-2 в град Покров.

Той поясни, че “вместо имперски щурмоваци има затворници в зелени якета и шапки с наушници. Вместо лазерни мечове те имат железни лостове. Защитавайки интересите на императора, космическите затворници пътуват от планета до планета и потискат всички, които се разбунтуват“.

Навални от затвора: Сякаш се снимам в руски римейк на &#8220;Междузвездни войни&#8221;

Навални беше задържан през януари, когато се завърна в Москва от лечение в Берлин след отравяне с „Новичок“. Условната му присъда по делото „Ив Роше“ беше превърната в ефективна и критикът на Путин трябва да прекара 2 г. и 8 месеца в затвора.

В първото си отворено писмо отпреди няколко дни руският опозиционер съобщи, че изтърпява присъдата си в една от най-големите колонии.

Навални пусна снимка в Instagram от наказателната колония и разказа за условията там (снимка)

„Трябва да призная, че системата на затворите в Русия ме изненада. Не знаех, че на 100 км от Москва има истински концентрационен лагер. Все още не съм срещнал насилие или индикация за нещо подобно, но мога да си представя как бият хората тук с дървени чукове“, сподели той тогава.

Навални от затвора: Сякаш се снимам в руски римейк на &#8220;Междузвездни войни&#8221;

„Има две неща в моето ежедневие, които обожавам – и двете са рано сутринта. В 6 ч. ни събуждат, а в 6:10 ни нареждат отвън, за да маршируваме. Преди това обаче задължително слушаме химна. Сняг. Мъже в затворнически униформи, ботуши и кожени шапки стоят в тъмнината с ръце зад гърба. На високо е поставен голям високоговорител, от който звучи: „Всички приветствайте нашето свободно отечество!“. Каква наслада“, пише сега опозиционерът.

Той обвинява руските следователи, че не са започнали разследване, за да открият виновните за нападението срещу него с „Новичок“ от август миналата година. В понеделник обаче 235-и военен съд в Москва отхвърли жалбата на Навални срещу Федералната служба за сигурност и разследване няма да има.

„Това се нарича „Империята отвръща на удара“. Така му казват всички. От високоговорителя се чува: „Марширувайте сега. Сложете ръцете си на кръста. Подгответе се. Едно, две, три, четири“. Мъже в черно, с лица на диваци, потропват с крака на едно място“, допълва публикацията си от ИК-2 “Покров” Навални.

Източник: Булевард България, Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции