<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36491" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Над 2000 мигранти са спрени край Одрин в рамките на седмица

10 Април 2019
0 501

Поне 2000 нелегални мигранти са били спрени от турските власти при Одрин миналата седмица, когато фалшива новина за "отваряне на границите" раздвижиха тълпи от хора към сухопътната граница на Турция с Гърция, съобщават БГНЕС и БНТ, цитирани от segabg.com 

 

Този маршрут е обичаен за мигрантите, които масово пристигат в Одрин, надявайки се да успеят оттам да преминат на гръцка територия.  Силите за сигурност работят денонощно в райони близо до границата и в центъра на Одрин и се опитват да убедят мигрантите с редовни документи да се върнат в градовете, от които са пристигнали. Други без документи са настанявани в бежански центрове в провинцията.

 

Всичко това напомня за друг масов нелегален мигрантски опит преди четири години, когато сред сирийските бежанци се понесе слух, че европейските страни ще приемат повече бежанци. Организирани в социалните медии в групи под надслов "Конвой Надежда“ и "Пътуване към надеждата“, мигрантите се качват на таксита, автобуси и влакове до Одрин, принуждавайки силите за сигурност да патрулират по всички пътища към провинцията и да установят контролни пунктове, за да ги спират.

 

Проблеми с мигранти тези дни имаше и край Солун, където големи групи от хора бяха подведени от същата фалшива новина за отваряне на македонската граница, и дори се стигна до стълкновения с полицията.

 

КАКВО НИ КАЗА ФАЛШИВАТА НОВИНА ЗА МАКЕДОНСКАТА ГРАНИЦА?

 

Източник:  segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции