<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57731" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възпяха коро...

Нидерландският премиер призова хората да не се ръкостискат и… стисна ръката на колега (видео)

11 Март 2020
0 1745

Нидерландският премиер каза на хората да не се ръкостискат в опит да се ограничи разпространението на коронавируса (Covid-19), но след това веднага стисна ръката на свой колега.

По време на пресконференция в понеделник вечер холандският премиер Марк Руте бе на живо по телевизията, когато призова “отсега нататък да спрем с ръкостисканията”.

“Можете да се поздравите с крак, с лакът или каквото друго измислите. Виждам всякакви страхотни алтернативи на ръкостисканията, появяващи се в училищата, но от днес окончателно спираме традиционните такива”, заяви той.

Когато приключи речта си обаче, той се обърна и стисна ръката на Яп ван Дисел от института за обществено здраве, който бързо посочи на премиера какво точно е направил.

“Извинявай, извинявай, не можем да го правим повече. Нека опитаме отново”, Руте веднага отговори, преди той и ван Дисел да докоснат лактите си.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Нидерландия нарасна от 61 на 382, ​​заявиха здравни служители във вторник , тъй като в болница в южната част на страната бяха установени многобройни случаи.

В допълнение към това, проучване на Нидерландския национален институт за обществено здраве и околна среда (RIVM) предполага, че почти четири процента от болничните служители в провинцията Норд-Брабант имат новия коронавирус.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции