<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30901" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господар на с...

Нова джаджа пази смартфони, полетели към земята (видео)

01 Юли 2018
0 14406

Хората пускат и чупят смартфоните си през цялото време. Един немски студент по инженерство може би има решение, с което да спести на всеки време, пари и ненужен стрес, писа The Verge.

 

Студентът Филип Френзел е забелязан от изданието DesignBoom заради своята „въздушна възглавница“ за мобилни телефони – опаковка, която усеща кога телефонът ви е в свободно падане и освобождава метални зъбци, за да го предпази от повреда.

 

Филип, който следва в университета Аален в Германия, спечели награда от Германското дружество по мехатроника с мобилната въздушна възглавница и очаква да пусне устройството в краудфъндинг платформата Kickstarter следващият месец заедно със свой колега от университета.

 

Ако този продукт – или някой подобен, с подобрен дизайн, действително стигне пазара, няма съмнение, че би помогнал за спестяването на значителни суми пари на потребителите на мобилни устройства, които в противен случай ще харчат за ремонти или за нови телефони. Може пък епохата на пукнатите екрани да приключи по-рано, отколкото сме мислили.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции