<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=46714" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Компания пре...

Новият Еърбъс BelugaXL кацна в Северен Уелс за първи път (видео и снимки)

19 Януари 2020
0 3467

Новият товарен самолет Еърбъс BelugaXL, който кацна в неделя на летището Еърбъс Бротън в Уелс, е по-голям от съществуващия BelugaST и носи повече товар, пише Daily Mail.

 

 

Самолетът е проектиран за пренос на самолетни крила от завода в Бротън до други бази на компанията Еърбъс.

 

 

""

 

 

Общо шест самолета ще влязат в употреба през следващите години като в същото време ST ще бъдат поетапно изведени. Двата самолета споделиха за кратко пистата при знаковото кацане на новия Еърбъс.

 

 

САМОЛЕТ ИЗХВЪРЛИ ГОРИВО НАД ДЕЦА В УЧИЛИЩНИ ДВОРОВЕ В ЛОС АНДЖЕЛИС (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Седем метра по-дълъг и един метър по-широк от предшественика си, BelugaXL предлага с 30% по-голям товарен капацитет. С най-голямото напречно сечение на товарен самолет от всички съществуващи досега товарни самолети в света, новият Еърбъс може да побере две крила A350XWB за разлика от BelugaST, който носи само едно.

 

 

""

 

 

Анонсиран през ноември 2014 година BelugaXL се базира на A330-200 Freighter и е захранван от Rolls Royce Trent 700 двигатели. По-ниската кабина, конструкцията на багажника и опашката придават на самолета особено отличителен вид. 

 

 

Бротън е град в Севрен Уелс, графство Флинтшър. Градът е известен като производствена база за самолетни крила на компанията Еърбъс. Местният футболен отбор носи името ФК Еърбъс ЮК Бритън и е дългогодишен участник в Уелската Висша Лига.

 

 

КАЦАНЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ САМОЛЕТ В СВЕТА (ВИДЕО)

 

 

Източник: Daily

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции