<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удължават ср...

Нови 10 случая на коронавирус, общо 62-ма са вече заразените у нас (видео)

16 Март 2020
0 9666

62-ма са заразените с коронавирус у нас, обяви на брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.  По думите му във ВМА има 10 души, в „Пирогов” – двама, в Александровска – двама, в Габрово – двама, в Плевен – четирима. От Белодробната болница пациентите са оставени под домашна карантина, защото не са имали никакви оплаквания, включително и децата, пише Нова телевизия.

В Националната лаборатория са направени 145 проби, от тях 6 са положителни.

„Разписали са декларации. Носят съдебна отговорност, ако нарушат престоя си вкъщи”, заяви ген. Мутафчийски.

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус у нас (видео)

Той обясни, че днес доказано болен от коронавирус е изпратен от Лом в Александровска, което е грубо нарушение на правилата. „Със сигурност прокуратурата се е самосезирала”, каза Мутафчийски.

Изследвани за коронавирус са и премиерът и всички членове на Оперативния щаб. Проби са им взимани в четири поредни дни, съобщи вирусологът д-р Гоцева. Всички проби са отрицателни.

Излезе втора положителна проба за коронавирус в Банско (видео)

Държавният здравен инспектор Ангел Кунчев съобщи, че ще бъдат добавени още пет държави към списъка със страните, откъдето пристигащите подлежат на 14-дневна карантина- Франция, Швейцария, Германия, Великобритания и Нидерландия.  

Източник: Нова телевизия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции