<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61497" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хранителни п...

Нови 7 случая на коронавирус у нас, починал е 38-годишен мъж без придружаващи заболявания (видео)

13 Април 2020
0 13801

676 са общо заразените с COVID-19 у нас, а излекувани до момента са 71 души, обявиха на брифинга на Националния оперативен щаб тази сутрин. 

Броят на новите случаи през вчерашния ден е 7. Увеличението на инфектираните от вчера е с 1 %. От тях в болница са шестима души, а новорегистрирани области няма.

Вчера бе съобщено за 58-годишен мъж от Хасково, който е починал. Починала е и жена на 68 г. от Хисаря, която е постъпила в тежко състояние с множество придружаващи заболявания, както и 38-годишен в „Пирогов“, който е постъпил с тежка двустранна пневмония. Той не е имал придружаващи заболявания. Той е пристигнал късно в болницата и е бил интубиран веднага.

„Единственото нещо, което е установено до момента, е, че болестта се развива по собствени закони. Може да спре в даден етап на развитие. Повече от 80% от пациентите го изкарват в леки форми, но не е изяснена причината, поради която заболяването стига до тежки форми, които изискват апаратна вентилация“, коментира ген. Мутафчийски. „Не може да говорим за намаляване на заболеваемостта у нас, защото има около 400 теста, които днес би трябвало да бъдат препотвърдени“, обясни още той.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции