<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бойко Борисо...

Нови 8 случая на коронавирус у нас, обмисля се движението и в градовете да е с декларация (видео)

29 Март 2020
0 19605

Националният оперативен щаб обмисля да предложи въвеждането на нова мярка, за да се ограничи движението в градовете – задължително попълване на декларация. Това стана ясно от думите на председателя на щаба ген. Венцислав Мутафчийски. В момента такъв документ се изисква от полицията при междуградски пътувания.

„Когато се обяви, че ще има контрол на пътувания от град в град, попитахте какви са следващите мерки, следващите са да се движат с такава декларация и в града и това е вероятно следващата мярка, която е обмислена и е въпрос на време да бъде въведена“, обясни Мутафчийски.

В днешния ден са регистрирани 8 нови случая на заразени. Всички те са в София. С това броят на потвърдените случаи става 346. Реланият им брой обаче вероятно е доста по-висок. Мутафчийски припомни, че лекарите „хващат“ едва два всеки 11 случая.

125 са настанени в болница. От тях в критично състояние са 13 души, които са интубирани.

Още трима души са излекувани. С тях броят на възстановилите се става 14. Пациенти от Пещера също са били изписани за домашно лечение без симтпоми, но още не са дали втора отрицателна проба за вируса.

Общо 17 души медицински персонал са заразени към момента. Потвърдени случаи сред медици има в София и Пловдив. Мутафчийски разкритикува, че в Пловдив не се спазват достатъчно мерките – централната улица била пълна, магазините – отворени. Освен това според него тамошните медици не тествали достатъчно често хора със симптоми.

Снимка: Булфото

Видео: Новините на Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции