<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=63680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Ново огнище на COVID-19 в Южна Корея пламна в квартал с нощни клубове

11 Май 2020
0 1843

В сочената като пример за добро справяне с кризата от коронавирус Южна Корея е регистрирано ново огнище на заразени с COVID-19, което се намира в квартал с нощни клубове в Сеул, пише Свободна Европа.

Кметът на града съобщи, че до понеделник сутринта броят на заразените, които са влезли в контакт с първоизточника на заразата, са 85 души. Властите призоваха всички, които са посетили района незабавно да се тестват. Те съобщиха също и че се опитват да открият „хиляди хора“, които са посещавали нощните заведения, в които се е разпространило заболяването.

Ново огнище на COVID-19 в Южна Корея пламна в квартал с нощни клубове
Снимка: Thomas Maresca/UPI

За последните две денонощия пък броят на новозаразените в страната надхвърля по 30 човека.

В същото време в неделя в САЩ бяха регистрирани най-малкият брой жертви в рамките на 24 часа в страната от март насам – 776 починали, заразени с COVID-19, съобщава „Франс прес“.

Само преди броени дни смъртните случаи там бяха два пъти повече:

Над 1560 нови смъртни случая на COVID-19 регистрираха в САЩ за 24 часа

По данни на университета „Джон Хопкинс“ починалите досега от заразата са близо 80 хил. души, а заразените в най-тежко засегнатата страна в света са над 1.3 млн. души.

От Белия дом продължават да настояват за рестарт на повечето бизнеси във възможно най-кратки срокове. Един от съветниците на президента Доналд Тръмп – Лари Кудлоу, заяви, че благодарение на предприетите мерки, както и иновации, въведени от бизнеса, е възможно безопасното връщане на хората на работните им места. Експертът заяви също, че през май или юни нивата на безработица в страната ще достигнат над 20%.

Ново огнище на COVID-19 в Южна Корея пламна в квартал с нощни клубове
Снимка: Reuters

На фона на тези призиви обаче оглавяващият антикризисния щаб и вицепрезидент на САЩ Майк Пенс доброволно се е подложил на изолация, след като член на екипа му е бил заразен с COVID-19. Засега самият Пенс е дал отрицателни проби за коронавирус.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции