<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=30902" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова джаджа п...

Няма по-щастлив пеликан на света. И по-нахален (видео)

01 Юли 2018
0 4559

Всъщност, той не е един, а са цяла династия. Става дума за прословутия пеликан Петрос на гръцкия остров Миконос. Видеото, заснето в таверна на острова, показва как негов едноименен наследник безапелационно проси риба в заведението.

 

Историята тръгва от 1958 г., когато рибар на Миконос прибрал от морето ранен пеликан и го осиновил. Той бързо спечелил симпатиите на местните, които шеговито го нарекли Петрос, което на гръцки освен „камък“ е и жаргон за нещо като „дърт киселяк“. Петрос се оказал социален тип, без притеснения от хората, които го превърнали в талисман на острова и разбира се, го разглезили безкрайно, угоявайки го с риба като император. Той живял щастливо и пресито до 1985 г., когато бил затрит от кола.

 

Оттогава местните гърци постоянно назначават по някой нов пеликан на „поста“ и на това видео, заснето през 2016 г., е десетият поред Петрос. И както е видно, и неговата човка никога не остава празна.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции