<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=99046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъжът, заплаш...

Обвиненият за заплаха срещу Ива Митева се оказа на “обследване” в ГДБОП

09 Септември 2021
0 232

Мъжът, обвинен за заплаха с убийство срещу председателката на Народното събрание Ива Митева, не е успял да присъства на разглеждането на мярката си за неотклонение на втора инстанция, тъй като е бил на “обследване” в звеното на ГДБОП в Стара Загора.

Това се казва в справка, изпратена от МВР до Софийския градски съд (СГС) в четвъртък. По-рано същия ден магистратите поискаха от полицията информация за месттонахождението на обвиняемия Любомир Яков, тъй като той не се яви в съдебната зала, пише Свободна Европа.

Мъжът, заплашил Ива Митева, не се яви в съда и не се знае къде е

Съдебният състав поясни, че след т.нар. обследване е станало ясно, че мъжът може да носи наказателна отговорност. Предстои той да бъде конвоиран до София и мярката му да бъде разгледана на втора инстанция по-късно в четвъртък.

Обвиненият за заплаха срещу Ива Митева се оказа на &#8220;обследване&#8221; в ГДБОП

Яков беше освободен под домашен арест с определение на Софийския районен съд (СРС) на 6 септември. По информация на адвоката му, цитиран от бТВ, след това той се е отправил пеш към село Красново при баба си, което се намира на 162 км от София. На този адрес той е трябвало да пребивава под домашен арест, но от прокуратурата заявиха в съдебната зала, че не е бил открит. Не стана ясно на коя дата е била направена проверка.

26-годишният мъж беше задържан на 3 септември, когато председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов за пръв път съобщи пред медиите, че Митева е била заплашена. Тогава той обвърза заплахата за убийство с промените в закона за НСО, които бяха приети същия ден.

По-късно стана ясно, че заплахата е била отправена с имейл до Министерството на правосъдието в четвъртък вечерта. Тя е била насочена към Ива Митева и нейната майка.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции