<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32785" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Курсисти пол...

Общинска кола трупа боклука на Годеч край границата, кметът: "Нищо не знам"

06 Ноември 2018
0 6927

Нашият репортер Дани Йорданов разследва защо до сръбската граница, край село Разбоище, община Годеч, е превърнато в незаконно сметище. Община Годеч има действащ договор за изхвърляне на отпадъците в законното депо в Костинброд, което е на 30 км. Затова общинската сметосъбираща машина предпочита да изсипва зловонието по-близо – до Разбоище и така се пести гориво. Ама, за кого ли?

 

 

 

Кметът на Годеч Радослав Асенов се кълне пред репортера ни, че не знае за екологичната бомба, която неговите общински служители са сътворили досами града. Гниещите органични отпадъци са риск за подпочвените води, които после могат да се слеят с питейната вода на селищата от общината. За да звучи убедително, кметът дори твъди, че сниманата сметосъбираща машина ходела до с. Разбоище не за да изсипва боклука, а за да го… събира!

 

 

Кошмарната картина на нерегламентираното сметище край сръбската граница може да помогне на общинарите от Годеч да спечелят европроект за рекултивацията му. Дори са изготвили проект на стойност от 1.5 млн. лева за това. Дани Йорданов задава на кмета логичния въпрос дали няма да се окаже, че изкуствено се подклажда един екопроблем, създава се планина от боклук и след това се искат торби с пари.

 

 

Кметът Годеч, притиснат от доказателствата, се опитва да се измъкне като обещава, че незаконното изхвърляне на отпадъци ще бъде прекратено. Репортерът на „Господари на ефира”, обаче ще потърси сметка и от контролиращия орган – РИОСВ-София, що за проверки са правили и как досега даже не са и чували за кошмарната картина край границата със Сърбия.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции