<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=98666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кметът, захап...

Олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева спира със спорта

07 Септември 2021
0 443

Стойка Кръстева, златният ни медалист от Токио 2020, слага край на състезателната си кариера, съобщава bTV . Олимпийската ни шампионка по бокс в категория до 51 килограма обяви, че се отдава на треньорството.

Стойка Кръстева след златния медал: Може да сме малка държава, но сме много силен народ (видео)

Олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева спира със спорта

“Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си”, коментира тя.

Олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева спира със спорта

Стойка Кръсева е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенства. Единствената олимпийска шампионка на България в женския бокс първоначално сложи край на кариерата си през 2018 г., след като зае второто място на световното първенство.

“Господарите” връчиха “Бяла лястовица” на златната Стойка Кръстева (видео)

Само година и няколко месеца по-късно тя отново сложи боксовите ръкавици и този път извоюва златния медал за България.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции