<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58279" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Истерията „к...

Опашките пред магазините продължават, на много места не се спазват мерките за безопасност (видео+коментарът на “Господарите”)

16 Март 2020
0 2658

Коментарът на Господарите

Вчера и днес социалните мрежи са пълни с видеа, на които се виждат по-гъсти или по-разредени опашки пред големи хранителни вериги и магазини в цялата страна.

Във фейсбук тази сутрин се появи поредно клипче на огромна опашка пред голям столичен магазин. Въпреки, че една част от хората гледат да спазват дистанция и някои от тях са с маски, струпването им по този начин едва ли е най-безопасното в условията на разпространяваща се епидемия. Виждат се и голям брой възрастни хора, които са най-застрашената от коронавируса рискова група.

Щабът иска още по-строги мерки срещу коронавируса, след 30% увеличение на заболеваемостта само днес (видео)

Ние от “Господарите” разбираме, че при наложените крайни мерки много хора нямат друг начин да си набавят най-необходимите продукти , но се чудим това ли е начинът да протича пазаруването в обектите, които не са затворени заради извънредното положение.

Дали не би трябвало да се въведе по-строга организация пред големите хранителни вериги, като служители на магазина, а защо не и представители на властите, да съблюдават да не става опасно скупчване на хора без предпазни средства на едно място, или поне да следят да се спазва нужната дистанция помежду им?

Вижте силните думи на един старозагорски лекар за мерките срещу разпространението на коронавируса

Не сме ние хората, които трябва да измислят как да бъде въведена дисциплина при пазаруване, но след като има наложени толкова строги и несъмнено необходими мерки, не е ли най-логично все пак някой да съблюдава за спазването им?

В противен случай разчитаме само на съвестта на гражданите, която, както всички знаем, не при всички е еднакво силна и загрижена за останалите.

Коментарът на Господарите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции