<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=57321" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маскирани и в...

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

08 Март 2020
0 869

Правителството отменя всички културни събития на закрито, включително театри, кина и всички свързани с това културни прояви. Това се случи на извънредно правителствено заседание, съобщава Агенция “Фокус“. Предложението бе на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Първоначалната идея бе това да се случи само за местата, където е отбелязана инфекция на коронавирус, но то претърпя промяна.

 

 

4 СА ПОТВЪРДЕНИТЕ СЛУЧАИ НА ЗАРАЗЕНИ С КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

 

 

 

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

 

 

Министърът на културата Боил Банов поиска да се разшири обхавата за цялата страната. “Не от гледна точка на създаване на паника, все пак 400-500 души са в затоврени помещения за 2-3 часа и рискът е голям”, коментира министърът.

 

 

По предложение на Националния оперативен щаб бяха отменени и всички спортни мероприятия. Премиерът Борисов  изрази несъгласие към препоръката да се затварят градовете с коронавирус. “Това е крайна мярка, която в много държави се въведе, но ще създадем и паника и не е добро. С метода на убеждението. Използвайте целия си ресурс”, подчерта премиерът Борисов.

 

 

Отменят се всички културни и спортни събития в цялата страна заради коронавируса

 

 

Образователното министерство има готовност да изпълни всички спешни мерки на кабинета, свързани с коронавируса. Това заяви пред бТВ ресорният министър Красимир Вълчев. „В момента най-голямото ми опасение е, ако продължи по-дълго тази грипна ваканция, съответно да не може да се преструктурира материалът“, заяви Вълчев. Още вижте във видеото горе. 

 

 

Източник: Фокус

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции