<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59408" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Парижки хотели ще приютяват бездомници по време на карантината

25 Март 2020
0 130

Париж превръща празните хотели във временни жилища за бездомните хора на фона на пандемията от коронавирус, пише The Independent.

В момента във френската столица, която е под карантина, повечето хотели са празни. Ето защо френският министър на жилищата планира да промени това.

Жулиен Денорманди каза пред в. „Le Parisien“, че общината ще резервира стаи, за да могат бездомните хора да не са по улиците и да имат безопасно място, където да се самоизолират.

Градските власти вече са резервирали 50 стаи в хотел „CIS Paris Kellerman“ в 13-и район, като плановете са те да се увеличат до 170 тази седмица. Хотелската група „Accor“ може също да предложи допълнителни 500 стаи в Париж и на други места. Стаите ще бъдат единични, за да се намали контакта между гостите.

Ваксина би осигурила с години защита срещу коронавируса, който според учени мутира бавно

Франция е в режим на карантина от 17 март, като гражданите са призовани да останат в домовете си в продължение на 15 дни. Те могат да излизат само за храна, до аптеката, за кратко спортуване или ако работата им не може да бъде практикувана от къщи.

Всяка несъществена търговска дейност също е спряна.

Сега френското правителство предлага нови по-строги мерки, включително да глобява лицата, хванати да нарушават правилата за карантина.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции