<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61329" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Властта пусн...

Пастор от Луизиана: “Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!” (видео и снимки)

10 Април 2020
0 1882

Американски пастор настоя да продължи да провежда религиозните служби, независимо, че щатът Луизиана се явява гореща точка в разрастващата се пандемия в САЩ, пише DailyMail.

Преподобният Тони Спел от църквата в Сентръл сити е изправен пред шест обвинения, след като миналия уикенд той извърши службата на Цветница, за която привлече стотици миряни, включително такива с организирани автобуси.

Пастор от Луизиана: &#8220;Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!&#8221; (видео и снимки)

Спел бил непреклонен, когато го запитали в интервю дали ръцете му биха се изцапали с кръв, ако някой от миряните му се зарази и умре.

„Подобно на всеки революционер или ревностен последовател, или човек с чисто религиозно съзнание, смъртта изглежда като добре дошъл гост на всеки от нашите миряни ”, казва той. „Вярващите християни не се страхуват от смъртта, те се боят от страха.”

Пастор от Луизиана: &#8220;Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!&#8221; (видео и снимки)

В интервю пред медиите Спел оспорил мерките заради коронавируса и оставането на хората по домовете им „като затворници”. Той също смята, че онлайн службата не заменя личното поклонение в храма. Неговата епархия, отстояща на 20 км от Батън Руж наброява повече от 1000 последователи.

Пастор от Луизиана: &#8220;Истинските християни нямат нищо против да умрат от COVID-19, ако са се заразили в църквата!&#8221; (видео и снимки)

Незачитането на разпоредбите от пастор Спел се проявява именно в момент, в който щатът Луизиана е сочен за гореща точка за новия коронавирус. Една от причините за това е, че празникът Богоявление на 25 февруари събра около милион и половина последователи в Ню Орлиънс за карнавалните игри „Марди Грас”.

Губернаторът на щата Джон Бел Едуърдс реагира едва близо месец по-късно, издавайки заповед всички жители да си останат вкъщи с цел да се ограничи разпространението на епидемията. Църковните събрания, които не са определяни като неотложни, също бяха забранени.

В Луизиана към момента има регистрирани над 17 000 случая на коронавирусна инфекция, 650 от които са с фатален изход. В цялата страна към момента заразените са 466 299, а смъртните случаи са 16 686.

Американски пастор обяви, че е “сразил” коронавируса с “божествен вихър” (видео и снимки)

Докато от администрацията на президента Тръмп изпратиха в Луизиана 200 респиратора в неделя, Спел проведе службата си и заяви, че „ние не зачитаме тези правила, защото Божията воля е да разпространяваме Евангелието”.

Източник: DailyMail

Снимки: Reuters

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции