<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59331" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удивителни с...

Полцаи в Майорка пеят и свирят по улиците, за да развеселят гражданите под карантина (видео)

25 Март 2020
0 920

Полицаи в Майорка бяха заснети да пеят и свирят на китара, за да забавляват хората, тъй като те все още са под общодържавна карантина, за да се предостврати разпространението на коронавируса. Испанският остров ще остане под карантина още почти три седмици, след като правителството удължи ограниченията за движение до 11 април включително.

Видеото на полицаите, които пеят по улицата, стана изключително популярно в Испания и отвъд нея, и дава един огледален образ на концертите по терасите, които се разпространиха из италианските и испанските градове, тъй като и двете държави наложиха общодържавна карантина, която не позволява на хората да излизат навън.

С 400 потвърдени случая на коронавирус към понеделник, Балеарските острови са един от най-засегнатите от блокадата региони в Испания и много от хората там се опасяват, че ограниченията в международните пътувания, както и повишеното отменяне на полети ще има огромна тежест върху икономиката им, силно зависима от туризма.

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции