<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=115852" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Надраскаха о...

Правителството на Северна Македония идва на посещение у нас

20 Януари 2022
0 395

Правителството на Република Северна Македония ще посети България следващия вторник. Това съобщи премиерът Кирил Петков, цитиран от bTV.

„Имаме всички възможността да направим нещо, което последните 30 години не е правено. Реално трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени. Трябва да видим как наистина в най-къси срокове да имаме влакова линия между София и Скопие”, каза Петков.

С прегръдка между Петков и Ковачевски започна визита на премиера в Скопие (видео)

Правителството на Северна Македония идва на посещение у нас
Булфото

“Трябва да видим как да може да се пътува с кола не 4 часа, а тези 180 километра (между София и Скопие) да се минават много по-бързо, как наистина да имаме полет София-Скопие за половин час, как да имаме културен календар и всичко това ще трябва да се случи на тази правителствена среща“, допълни още премиерът.

„Ще направим един реален план с реални достижения, които трябва да постигнем следващите шест месеца със срещите, които очаквам да бъдат ежеседмични на базата на различните работни групи“, отбеляза той.

Правителството на Северна Македония идва на посещение у нас

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции