<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=59847" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Президентът на Бразилия не иска социална дистанция, а работещи хора

28 Март 2020
0 1958

Бразилия забрани влизането по въздух на чужденци без жителство в страната, за да бъде забавено разпространението на коронавируса. Президентът Жаир Болсонаро обаче призова бразилците да се върнат на работа, вместо да спазват социална дистанция, съобщи bTV.

Забраната за пътуване, наложена от Министерството на правосъдието и обнародвана в държавен вестник, влиза в сила в понеделник и е в унисон с мерките предприети от няколко други южноамерикански държави.

Бразилският президент заяви, че няма да почувства нищо, ако се зарази с коронавирус

Пренебрегвайки призивите на здравни експерти, Болсонаро заяви, че иска икономиката да върви. Той разкритикува „истерията“ около, по думите му, „някакъв си грип“.

От вчера по бразилските телевизии тръгна рекламна кампания на Болсонаро под наслов „Бразилия не може да спре“. Лозунгът е сходен с този на кампания, която се водеше в Милано, преди смъртните случаи драстично да се увеличат.

Бразилският президент нарече Грета Тунберг “пикла”

„За кварталните продавачи, за собствениците на магазини в градските центрове, за служителите, за милиони бразилци Бразилия не може да спре“, се казва във видеото, на което се виждат пълни класни стаи и оживени пазари.

Потвърдените случаи на COVID-19 в Бразилия са 3417, а смъртните случаи са 92 по данни на здравното министерство.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции