<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=94278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лекарката, пр...

Проф. Асен Балтов: Ще съдя здравното министерство (видео)

19 Юли 2021
0 687

“В лично качество трябва да изчистя името си и мисля, че трябва да се заведе дело. Убеден съм, че трябва да го направя. Ще го водя срещу цялото Министерство на здравеопазването и тяхното политическо ръководство, защото в този скандал не е замесен само Стойчо Кацаров, но и неговите зам.-министри. Те си позволиха да се появят пред медиите на 5-6 ден от проверката и казаха, че имало 900 случая на неправомерно взети пари в „Пирогов”. А след това казаха, че това били предварителни данни. Аз защо ги нямам?”. Това заяви проф. Асен Балтов пред NOVA.

“Не бих нарекъл министър Кацаров доктор. Той отдавна не е такъв и отдавна е забравил медицината, защото от 4 дни сме свидетели на лъжи. Първата е, че никога, никой не е казал, че има диагноза цироза. Ако една лъжа се каже 100 пъти, става истина, но в случая това няма как да се случи”, каза Балтов.

Здравното министерство обвини Балтов: Не може болница като „Пирогов” да се управлява еднолично (видео)

“Поредната лъжа днес е, че нещо е подписано, друго не е, а ние сме фалшифицирали. Лично аз съм виждал ИЗ-то. Сравних неговите подписи с последният протокол от увеличаване на капитала на дружеството. Неговият подпис е 1:1. Ако той не е лежал в болницата, това си е негово право”, посочи още той. И допълни: “Има работна диагноза и окончателна диагноза. Нито работната, нито окончателната е цироза”.

Проф. Асен Балтов: Ще съдя здравното министерство (видео)

Той призова за графологична експертиза, която да покаже дали подписите са фалшиви или не.

“Самите колеги не могат да разберат как този човек може да лъже в ефир. Това не може да се размине. Колегите ми неслучайно му искат оставката. През последните 2 месеца Кацаров не направи нищо, за да покаже, че това са героите през последните 14 месеца. Всеки Божи ден през „Пирогов” са минавали между 300 и 400 пациети с Covid-19”, коментира още Балтов.

Той е категоричен, че „Пирогов” няма мотив да източва здравната каса. „Нека от НЗОК да отговорят дали наистина имаме мотив. Нека Петко Салчев да каже повече пари ли са дошли през месеците на пандемия в „Пирогов” от НЗОК. Името на болницата е опетнено по един изключително неприятен сценарий”, каза проф. Асен Балтов.

“За нас най-важен е човешкият живот. На всички главни рапорти, на които съм събирал началниците на всички клиники, винаги съм казвал: “Не пестете сили и средства. Важното е в тази пандемия да оцелеят колкото се може повече хора”. Не сме жалили никакви средства. Правили сме максималното за нашите пациенти”, посочи той.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции