<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=58977" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

Пътници се тълпят на летище София, контрол – няма (репортаж)

20 Март 2020
0 11378

Скъпи приятели, през последните дни властите активно ни уверяват, че контролът на граничните пунктове и летищата в страната е затегнат и се спазват стриктно всички предпазни мерки от Заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. Каква обаче е действителността?

Получихме кратко видео от 18.03.2020 г. вечерта. На него се виждат напълно безконтролни тълпи от хора. Малко от тях са с предпазни маски, липсват и служители, които да следят хората да не се струпват и да спазват задължителното минимално разстояние помежду си. Зрителят, който ни изпрати видеото, коментира всичко това във видеовръзка с нашата репортерка Виктория Симеонова.

Спазват ли се демонстрираните от властите мерки на Летище София? (видео)

Той е пристигнал с полет от Айндховен – много по-спокойно летище с малко полети. Въптреки че Холандия е сред определените като опасни дестинации, при пристигането на българска земя всички пътници от неговия полет са били „натъпкани“ в автобусите, които ги отвеждат от самолета до терминала, а след това са оставени сред пътници от друг полет в сградата на летището. Сред присъстващите там са били и шестима британски туристи, за които беше съобщено, че са изведени от Банско и ще се осигури тяхното безопасно изпращане към Великобритания.

Освен липсата на контрол за струпвания, по думите на нашия зрител е имало проблем и с мобилните термометри на летището. Служители са коментирали, че те показват повишена температура, която не се отчита от термокамерите – каква обаче е истината и защо пътниците, които са с висока според термометрите температура са допускани без последващ медицински преглед сред другите пътници, остава загадка.

Проверяват ли за коронавирус на летище София? (видео)

Нашият зрител обеща да спази 14-дневния карантинен период – според него дори и хора, които не се връщат от т.нар. рискови дестинации, трябва да го спазват, за да избегнат риска от пренасяне на заразата с COVID-19.

Ние от “Господарите” се надяваме мерките за сигурност на летищата да не са само обещания по време на пресконференциите, защото без тях се излага на риск здравето на хиляди хора.

Ако и вие станете свидетели или жертви на подобни нередности, не се колебайте да ни сигнализирате!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Zlatko Moskov

    21 Март 2020

    I golema rabota, zashto samo praviti panairi. Pa normalno e da ima blyskanica, ako nema pak zashto ne proveriavat. Eto i vyv dosta pocivilizovani strani se sluchva, verno horata sa qdosani, ama vsepak ne e kraq na sveta. nekoi hora ostanaha vyv Chicago O'Hare celi 11 chasa zakysani. https://www.fox32chicago.com/news/governor-to-feds-get-your-s-together-after-massive-lines-at-ohare-customs-screening?fbclid=IwAR2vqZe4cwSAe3Sv0IsqXMHQGBOUaXMiJJfcnodvqvXbpFXWFjWTc4ejGMk

Реакции