<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22815" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ромска сватба провали балкански фестивал по европейски проект

23 Юли 2016
0 22637

Финалният етап на Балканския фестивал за фолклорно изкуство, който се организира от Община Карнобат за втора година с пари от спечелен проект на ЕС, бе провален днес заради организирането на циганска сватба от собственика на хотел "Парк", пише Флагман.

 

РОМСКИ КАНДИДАТ-КМЕТ НЕ ЗНАЕ КОЛКО ДЕЦА ИМА И ОТ КОЯ ПАРТИЯ Е ИЗДИГНАТ

 

"Срамът пред нашите гости от всички балкански държави е неописуем, не знаем какво ще разкажат те, когато се приберат в родните си места. Последният етап от европроекта трябваше да покаже устойчивост и той бе изцяло финансиран със средства на Общината. Така за големия международен празник бяхме поканили жителите на града и околните села, за да се порадват на различни фолклорни ритми – на различни държави, бяхме разпределили сцените из целия парк, но празник не се състоя, защото това бе невъзможно", пише в писмо, адресирано до регионалната медия. 

 

Причината за провала била организираната от хотелиера Гани Атанасов ромска сватба. Ромите надули маанетата с мощни тонколони още от 12 ч. наобед, пишат от Флагман. Да се организират уорк опове наоколо било невъзможно, тъй като в района гърмяла музиката.

 

ДАВАТ 500 000 ЛЕВА ЗА РОМСКИ ПОСЕЩЕНИЯ НА ТЕАТРИ, ГАЛЕРИИ И МУЗЕИ

 

Хотел – ресторантът "Парк" се намира в самото сърце на парка на Карнобат, но мощността на уредбата кънтяла из целия град. Предвидените прояви от 12 до 17 ч., свързани с Балканския фестивал били напълно провалени. Организаторите многократно молели собственика Гани Атанасов да намали децибелите, още повече, че бил предупреден отдавна за предстоящото културно мероприятие, а в хотела му били настанени и участници във фестивала. 

 

От РУП-Карнобат са направили забележка за шума и той бил преустановен в 17:10 ч. Времето за фестивала обаче вече били изтекло.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции