<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=62002" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Русия ще отложи парада за Деня на победата

16 Април 2020
0 285

Кремъл ще отложи парада за Деня на победата, като новата дата ще стане известна до края на седмицата, предава ClubZ, позовавайки се на източници, близки до администрацията на президента.

Информацията за намерението да се отсрочи парадът се появява ден след като ветерани от войната помолиха президента да го направи. Представители на няколко ветерански организации призоваха в писмо руския държавен глава “да вземе това трудно, но правилно решение”. 

Молбата е подписана от президента на Руската асоциация на героите Владимир Шаманов, председателят на Всеруската обществена организация на ветераните (пенсионерите) от войната, труда, въоръжените сили и органите на реда Владимир Епифанов и ръководителят на Общоруската обществена организация на ветераните на въоръжените сили на Руската федерация Виктор Ермаков.

В изявление до медиите Владимир Шаманов зави, че “датата на провеждането зависи на първо място от епидемиологичната обстановка. Като вариант може да се разгледа 24 юни – на този ден през 1945 г. е проведен парада на Червения площад, или пък 3 септември, денят, в който Втората световна война приключва.”

Официалното решение на Мoсква се очаква да бъде обявено лично от президента Путин до края на седмицата.

Путин разпуска Русия в едноседмична ваканция заради коронавируса (видео)

Парадът на 9 май е голямо патриотично събитие, което се ръководи от самия Путин. Сред почетните гости тази година щяха да бъдат президентът на Франция Еманюел Макрон и премиерът на Япония Шиндзо Абе.

Държавният глава на Русия възприема празника по случай 75-ата годишнина от победата над нацистка Германия като възможност да излезе от международната изолация, в която изпадна след анексията на Крим през 2014 г.

Източник: ClubZ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции