<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=22825" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Самоубийствен атентат на музикален фестивал в Германия

25 Юли 2016
0 9042

При бомбена атака в германския град Ансбах късно снощи загина 1 човек и поне 10 бяха ранени. Загиналият е самоубийственият атентатор, 3-ма от ранените са пострадали тежко.

 

 

Взривът е избухнал в 22,30 часа в неделя пред заведение в центъра на града точно до входа на концерт на открито, на който по това време има близо 2500 посетители. Атентаторът опитал да влезе на концерта, но нямал билет и не го пуснали. Той се взривил пред входа. На мястото на атентата пристигнаха веднага спецслужби, полиция, а вътрешният министър на Бавария Йоахим Херман спешно се прибра от заседание в Берлин и в 1,30 след полунощ бе в Ансбах.

 

 

Хората от концерта бяха евакуирани. Няколко часа по-късно Херман даде прескоференция, на която изнесе известната досега информация.

 

Атентаторът е 27-годишен сирийски бежанец, дошъл преди две години в Германия, чиято молба за получаване на бежански статут е била отхвърлена преди година. Още не са ясни конкретните причини аз отхвърлянето, но бежанецът е познат на полицията като криминално проявен. Въпреки това той не е бил експулсиран в родината си, а търпян в Германия, тъй като заради гражданската война в Сирия германските власти връщат там само хора, извършили най-тежки престъпления като убийство и изнасилване.

 

Сириецът е живеел в бежански дом. Направил е два опита за самоубийство и по тази причина е бил приеман в психиатрия, каза Херман.

 

При взрива той е бил много тежко ранен, опитали са се да го съживят, но по-късно е починал.

 

Не е ясно откъде се е сдобил с взрив, това тепърва ще се уточнява. Бомбата е била и с метални частици, каквито се използват в дърводелството, за да има по-голям поразяващ ефект. Все още не е ясно и дали атентаторът е действал от името на Ислямска държава. „За съжаление моето лично мнение е, че става дума за ислямистки атентат”, заяви Херман.

 

Сега е важно да се разбере с кого е комуникирал в последно време атентаторът и откъде е намерил взрива, посочи министърът. При тялото му е открит мобилен телефон, полицията го проучва.

 

Източник: "24 часа"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции