<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=61870" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Светия Синод призова да не се докосва Плащаницата на Велики петък (снимки)

15 Април 2020
0 268

Във връзка с утрешния Велики петък Светият синод на Българската православна църква разпространи Окръжно писмо с призив как да се извършва богослужението, пише вестник Сега. Ето какво гласи то: 

“Св. Синод на БПЦ отново напомня и призовава своите верни чеда в тези дни на Христовите страдания да спазят стриктно всички епидемиологични изисквания на държавните власти, предвид опасността от заразяване и разпространение с коронавирус – COVID19, като почтително и настоятелно Ви молим да се съобразите с предходните предписания на Св. Синод и във връзка с предстоящия Велики петък, разпореждаме:

Поклонението пред светата Плащаница от вярващите да става без тя да се целува, без да се докосва, без да се минава под нея, без да се раздават цветя и здравец, а с благоговейно прекръстване и по̀ясен поклон да се извърши поклонението пред светата Плащаница.

Светият синод най-после призова: молете се у дома! (видео)

Напомняме също, че поставянето на предпазни маски в храма и извън него е задължително, както и спазването на необходимото разстояние един от друг, като внимателно се следи то да не се нарушава.”

Светия Синод призова да не се докосва Плащаницата на Велики петък (снимки)

Източник: Сега

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Iva Tasheva

    16 Април 2020

    :) И колко свети Плащаници има из църквите? И всички ли са били върху Христовото тяло? Защо на църквата й е нужно да има толкова атрибути, пред които да прекланя верните си чада? Ето на такива въпроси търся отговорите не от тези дни.

Реакции