<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=24697" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Североизточна България пак е в снежен капан

11 Януари 2017
0 5771

Обилните снеговалежи продължават на места у нас и отново блокираха пътищата в Източна България. Най-тежко е положението на североизток. Почти всички пътища в област Варна са затворени с изключение на Варна-Кичево и Варна-Повеляново. Пристанището остава затворено. 

 

Тежко е положението и в областите Добрич и Шумен. Единственият отворен път през област Добрич е Варна-Дуранкулак. През нощта спасителните екипи са евакуирали пътниците от десетки закъсали автомобили. В община Генерал Тошево са затворени всички пътища, включително и общинските. В Добрич бедственото положение остава в сила и за сряда. Без вода на територията на областта са седем села. От областната администрация предупреждават хората, че пътуването извън населените места е невъзможно.

 

ЗАТВАРЯТ ПЪТИЩА В СТРАНАТА ПРИ ОБИЛЕН СНЕГОВАЛЕЖ

 

Затворени са и почти всички пътища на територията на Шуменска област. Отворен за движение само на леки автомобили е единствено пътят Шумен – Търговище. Автобусите по градските линии се движат.

 

В Бургаско са затворени са повечето пътища. Отворени за движение са единствено пътищата Бургас-Малко Търново, Бургас-Царево и обходният маршрут  от Бургас през Средец за Елхово, Болярово и Ямбол, пише mediapool.bg.

 

Снеговалежът е спрял и вятърът е утихнал на териториите на почти цялата област. Властите са евакуирали 54 души в общините Бургас, Поморие, Карнобат и Камено. В Бургас основните булеварди и улици са разчистени, а градският транспорт се движи нормално.

 

Снегопочистващите екипи са работили през цялата нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на общината. Близо 150 машини продължават работа и в този час по основните улици. Градският транспорт се движи по всичките си маршрути. В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.

 

Заради скъсани далекопроводи без ток са 117 села, в които има 23 000 абонати, съобщи енергийният министър в оставка Теменужка Петкова. Най-много проблеми има в Добричка област. Там има паднал много сняг и екипите на електроразпределителните дружества трудно достигат до скъсаните далекопроводи.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции