<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=74419" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Видео на бебе...

Вегани, рискували живота на бебето си с растителна диета, избегнаха затвор

28 Септември 2020
0 4386

Семейство стриктни вегани от Австралия успяха да избегнат затвор, след шумно дело по обвинение, че са рискували живота на бебето си, подлагайки го на строга растителна диета, довела до трайни увреждания, пише NewsCom.

През август 2018 година 12-месечната им дъщеря била приета в болница с открити рани по тялото, обезцветяване на кожата и други. Изследванията установили наличието на вътрешни кръвоизливи по следи в изпражненията, което наложило невръстното момиченце да бъде настанено в интензивно отделение, където прекарало цял месец.

Вегани, рискували живота на бебето си с растителна диета, избегнаха затвор

Детето от бебе било захранвано със смес от кокосово мляко, което, според лекарите, не е достатъчно, за да подхрани нормалния му растеж.

При първоначалните симптоми за загуба на тегло, бащата се обърнал за съвет не към лекар, а към публичен сайт, специализиран в съвети при отглеждането на малки деца.

Вегани, рискували живота на бебето си с растителна диета, избегнаха затвор
Снимка: Unsplash/Omar Lopez

От съда постановили 32-годишната майка и 34-годишният баща, чийто имена не се споменават, да преминат през медицинска програма за психично лечение и ре-социализация.

Осъдиха родителите, държали бебето си на строга веганска диета (видео и снимки)

Дългото лечение, както и съдебното дело, довели до раздялата на двамата родители. Сега малката живее при майка си, която редовно посещава програма за помощ на родители.

Източник: NewsCom

Снимка на корицата: Unsplash/Eric Troehling

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции