<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=36498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Симеонов сравни "Апартаментгейт" с Великата китайска културна революция на Мао Дзедун

10 Април 2019
0 870

При днешното гласуване на оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, лидерът на НФСБ Валери Симеонов е бил "против".

 

 

 

Това стана ясно от негово изказване пред журналисти в кулоарите на парламента. Симеонов посочи, че "навсякъде, включително и в политиката, трябва да има здрав разум".

 

 

И добави: "Този отвратителен процес, на който сме свидетели, а някои са и жертви, трябва да бъде спрян."

 

 

Припомяне, че Добрев подаде оставка във вторник, като обяви за причина фалшива новина, която го замесва в скандала с евтини апартаменти на властта. Днес оставката му бе приета от парламента.

 

 

"За народни представители трябва да се кандидатират само малоимотни хора. Хора, които нямат собственост, които спят под мостовете на Перловска река и които са клошари. Те ще бъдат с предимство", драматизира Симеонов.

 

 

Скандалът злоупотребявал с най-низшите чувства на българина – злобата и завистта. "Има лимит на кадърните кадри в Народното събрание, а Добрев е кадърен", добави бившият вицепремиер. Самият Симеонов обаче атакува министъра на туризма Ангелкова за нейни имоти в разгара на скандала.

 

 

Лидерът на НФСБ разкритикува медиите за отразяването на "Апартаментгейт". Според него за вина имал и премиерът Бойко Борисов. "В крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставка, неизбежно изниква въпросът и за твоята оставка. Защото това означава, че тази партия няма място в управлението."

 

 

Оставка на премиера обаче не трябвало да има, нямало опасност и от оставка на правителството.

 

Симеонов сравни "Апартаментгейт" с Великата китайска културна революция на Мао Дзедун и убийствата на заможни хора след 9 септември 1944 г. В първия пример жертвите са милиони, във втория – хиляди.

 

 

Източник: Club Z

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции