<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=73894" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 189 нови случа...

Сложиха под карантина 4 паралелки от столично училище заради учител с Covid-19

19 Септември 2020
0 1544

Четири паралелки от столичното 107 СОУ “Хан Крум” са поставени под карантина заради учител, дал положителен тест за Covid-19, предаде Дневник.

По-рано днес директорът на училището Данко Калапиш е публикувал информацията в личния си профил във Facebook, като пояснява, че учителят не е показал симптоми на заболяването, но контактът му с учениците от класовете 5″В”, 6Б”, 6″Г” и 7″А” налага те да си останат по домовете и да преминат на онлайн обучение.

Междувременно стана ясно, че при наличие на коронавирус инфекция в училище здравната каса ще плаща за тестовете на децата от дадения клас, но това решение ще се взима от регионалните здравни инспекции (РЗИ).

Пред Дарик радио директорът на Здравната каса Петко Салчев е заявил:

“Мисля, че в училищата организацията е нормално структурирана. Малко повече се експонира на отделни места заради личностните действия и решения на място. Като цяло училищната система е подготвена за тези срещи с вируса”

Считано от събота, децата от паралелките ще спазват 14-дневна карантина по изискване на СРЗИ. Присъствените им учебни занимания ще се възобновят на 2 октомври е посочил директорът на училището.

Източник: Дневник, FB/Данко Калапиш, Дарик радио

Снимка на корицата: Unsplash/ Ivan Aleksic

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции