<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=32649" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тонове боклу...

Служителите на телевизия Би Ай Ти не са получавали заплати от месеци

31 Октомври 2018
0 7828

В деня, в който се питаме "лакомство или номер", ще видим какъв "номер" получиха част от служителите на телевизия Би Ай Ти.

 

 

"В тази телевизия трайно се настани тишината. Мълчанието в медиите, обаче, не е злато." С тези думи се обърнаха към нас и към много институции колегите от медията. 

 

 

Служителите й имат проблеми с настощия работодател, който не е изплатил заплатите им за месеците юли, август и септември. Макар на среща в края на август управителите на телевизията Симона Ангелова и Веселин Иванов да са обещали развитие по случая, такова все още няма.

 

 

Не е ясно и дали медията ще заработи отново, след като през февруари смени собствеността си и бе официално закупена от Мирослав Янев. Самият Янев отказа интервю за "Господари на ефира", но обеща пред нашия екип заплатите на служителите да бъдат изплатени в близките дни.

 

 

А всичко това отново повдига въпроса на свободата на словото – или по-скоро за желанието гласа на журналистите да бъде заглушен.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции