<iframe width="560" height="315" src="https://dev.gospodari.com/embed-2?id=77079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж протести...

Служителка на измамна туристическа агенция заряза отворен офиса си и побягна от камерата ни (РЕПОРТАЖ)

03 Ноември 2020
0 13371

Скъпи приятели, от 2014 година насам ви разказваме за туристическата агенция „Солеос Виа“, която предлага почивки на промоционални цени по време на специално организирани презентации, но след като хората си платят за обещаната ваканция, така и не се стига до осъществяването й. През годините изгорелите са десетки, в следствие на което от юни 2018 година „Солеос Виа“ вече няма лиценз за упражняване на дейност като туроператор. Това обаче не пречи презентациите да продължават.

Гледайте първа част на репортажа:
Туроператор завлича хора с ваканции в чужбина (РЕПОРТАЖ)

Наскоро ви показахме поредния сигнал за злоупотребите на измамната агенция. Скрита камера в офиса улови как една от служителките на „Солеос Виа“ – Цветелина обяснява на клиенти, че няма как да им бъде върнато капарото за ваканцията, от която се опитват да се откажат, въпреки че са спазили законовия срок. Думите й потвърждава и старият ни познайник Минчо Минчев, който се хвали, че от 8 години никога не са връщали пари за почивки.

Екскурзии през крив макарон

Нашата репортерка Виктория Симеонова и операторът Йохан Вирт отидоха на място в офиса на „Солеос Виа“, за да питат докога агенцията ще продължава да взима парите на хората. При вида на екипа ни, Цветелина побегна и така и не отговори на въпросите, които Вики й задаваше, докато я следваше по централна улица в София. В паниката си от нашите въпроси Цветелина остави вратата на офиса си широко отворена. Затова се обадихме и на Минчо Минчев да го уведомим, че офисът им е широко отворен. Той отново ни засипа с обиди, но така и не отговори на въпросите кога ще върне парите на хората и защо продължава със злоупотребите. Накрая затвори телефона, а ние му обещахме следващия път да доведем в офиса му и Икономическа полиция и Министерството на туризма.

Сериалът с измамите на “Солеос Виа” няма край

Ние продължаваме да следим темата. А междувременно сигнализирайте само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции